Industriteknikere vinder ‘Clash of Trades’ konkurrence

Fire elever fra Roskilde Tekniske Skoles industriteknikeruddannelse har netop fræset sig til en flot 1. plads i en stor international konkurrence i Belgien.

Elever fra Polen, Estland, Portugal, Holland, Frankrig og Danmark kæmpede mod hinanden i Bruxelles, hvor konkurrencen blev afholdt i lokalerne hos Haas Automation. Det er organisationen Project MFG, som står bag ‘Clash of Trades’ konkurrencerne, som er velkendt i USA, men nu for første gang er blevet afviklet i Europa.

– Det er en kæmpe oplevelse for de fire elever, fortæller Anders Pultz Justesen. Han er underviser på Roskilde Tekniske Skole, og var med eleverne til konkurrencen.

– Det udvikler dem meget rent fagligt at komme til de her internationale konkurrencer. De får indsigt i, at man kan løse opgaver inden for vores fag på en anden måde, end den de er blevet introduceret til hos os på skolen og på deres læreplads, fortsætter Anders.

Fra venstre: Oliver August Vork, Oliver Valentin Trasbo Madsen, Anders Pultz Justesen (underviser), Alexander Vase Schäffer Hansen, Morten Baungaard Johannsen.

En stor udfordring

En del af opgaven var 5-akset simultanfræsning på en Haas UMC750 – en meget svær disciplin.

– Selve opgaven var en rigtig stor udfordring. Der var virkelig mange detaljer at forholde sig til, men vi samarbejdede godt som hold og fandt en løsning at gå med. Jeg har lært rigtig meget af at deltage, og det var en god oplevelse at komme til Bruxelles og Haas. Hele holdet omkring konkurrencen tog rigtig godt imod os og var meget imødekommende, fortæller Oliver Valentin Trasbo Madsen, en af de deltagende elever fra skolen.

En opgave med et twist

Til konkurrencen havde Mastercam stillet CAD/CAM software tilrådighed og her forberedte eleverne sig forud ved at lave programmer til det emne, der skulle produceres.

– De fik en slags kogebog på den opgave, der skulle løses til konkurrencen. Da de så kom til selve konkurrencen, blev der lagt lidt til og lavet lidt om på tingene, så de også blev udfordret i situationen. Det var en super svær opgave – i form af en pokal – men det gik jo godt for holdet, siger Anders med et smil på læben. Med førstepladsen fulgte en vindercheck på 10.000 euros. Pengepræmien fordeles mellem skole og de fire elever.

Mange muligheder under uddannelse

Konkurrencen løb over 3 dage. Ud over den faglige udfordring, så giver det også eleverne en særlig oplevelse med skolen.

– Når man tager en uddannelse på Roskilde Tekniske Skole, er der rigtig mange forskellige spændende projekter, som eleverne kan blive involveret i – det er denne konkurrence et godt eksempel på. Som skole har vi et stærkt netværk af gode samarbejdspartnere, internationalt så vel som lokalt, fx Roskilde Festival. For de elever som kan og vil have ekstra udfordringer, er der masser af muligheder, fortæller Maria Nørby, uddannelsesdirektør på Roskilde Tekniske Skole.

CIMCO og Mastercam ønsker hele holdet et rigtig stort tillykke med sejren.

Mere information

Herunder finder du links til Roskilde Tekniske Skole, Uddannelsen til Industritekniker, Project MFG m.m. Denne artikel har sit afsæt i artiklen på Roskilde Tekniske Skoles hjemmeside.